Mail ons:

Blog

Artikel in Volkskrant: Samenwerken in de zorg

29-08-2017

Mondzorg is bij veel kwetsbare ouderen een groot probleem. Zorginstelling Markenheem biedt verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg in vijf woonzorgcentra in de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst en maakte hier werk van. De instelling maakte mondzorg laagdrempelig en toegankelijk voor bewoners door de tandarts naar hen toe te halen. Claudia Kolkman, teammanager De Bleijke (een van de Markenheem-centra) en regiomanager Thuistandarts Irma Krommenhoek geven tekst en uitleg.

 

Ook netwerken? KLIK HIER!

29-08-2017

Thuistandarts.nl zoekt jou!
Thuistandarts zoekt contact met sociale zorgverleners voor het opbouwen van een netwerk van mobiele mondzorg. Wij zijn op zoek naar tandartsen en mondhygiënisten die het hart op de goede plaats hebben en ook vinden dat er aan de mondzorg voor hulpbehoevenden veel verbeterd kan worden. We hebben het dan over die patiënten die om wat voor reden dan ook niet meer zelf naar de praktijk kunnen komen. Met een netwerk van mondzorgverleners kunnen we voor die patiënten het verschil maken en de kwaliteit van leven verbeteren.

Wij zijn op zoek naar mondzorgverleners in Nederland die op dit moment actief zijn in zorginstellingen. Het zou super zijn als je je nu inschrijft in onze database van mobiele mondzorgverleners. Hiermee maken we samen een netwerk en kunnen we elkaar versterken en ondersteunen.

Werk je in een praktijk en zou je op periodieke basis een dag als mobiele tandarts willen werken? Of ben je gediplomeerd tandarts of mondhygiëniste en zoek je werk als mondzorgverlener? Maak je nu bekend bij ons! Stuur een mail naar info@thuistandarts.nl en we nemen contact met je op.

Thuistandarts voor wie niet naar de tandarts kan

24-08-2017

Onbekend bij het grote publiek, maar gewaardeerd bij mensen die niet zonder kunnen. Gorssel heeft verrassende initiatieven op het gebied van zorg en ondernemen. Zo biedt Thuistandarts.nl volledige tandzorg in zorginstellingen en zelfs bij mensen thuis die niet naar de tandarts kunnen.

Lees het hele artikel op www.gorssel.nl

De Praktische Palliatieve Box (PPBOX)

12-06-2017

Terug van weggeweest kwam ik in contact met een collega verzorgende die mij de Praktische Palliatieve Box liet zien, kortweg de PPBox! Ik ben zeer enthousiast over de box en wil dit dan ook graag met iedereen delen. Alle materialen zijn in een compacte doos samengebracht en hebben een handleiding voor het gebruik.

In de box zitten alle producten die je als verzorgende nodig hebt om de laatste dagen en uren van een bewoners waar je al geruime tijd voor zorgt zo comfortabel mogelijk te  laten verlopen. In de box zitten veel mondverzorgingsproducten, voor veel collega verzorgenden is dit als het om mondzorg gaat bekend terrein. Het verzorgen van de lippen, vochtig houden van de mondslijmvliezen, het toedienen van vocht, als het nog mogelijk is de mond en eigen tanden schoonmaken met een gaasje of sponsstokje met zacht smakende tandpasta of mondwater, de prothese schoonmaken, dat is wat je graag doet voor iemand. De bewoner en zijn of haar familie stellen dit zeer op prijs, net zoals het verzorgen van de rest van het lichaam.

Bestellen? Mail naar info@thuistandarts.nl.

Wilt u dit in úw mond?

8-06-2017

Een kunstgebit en een frame, met bacterieculturen, schimmels en tandsteen waar heel snel iets aan gedaan moet worden. Hier wil toch niemand mee in zijn of haar mond lopen? Bedenk dat dit ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt voor kwetsbare senioren. Als u dit tegenkomt bij bewoners die nieuw op uw afdeling komen, of al enige tijd op uw afdeling verblijven hoe lost u dit dan op? Voor meer informatie mail naar info@thuistandarts.nl.

Lees meer

Over het Blog

Op deze plek wil Thuistandarts graag best practice informatie uitwisselen met en voor collega mondzorgprofessionals.