Mail ons:

Cursusinformatie

Thuistandarts heeft een speciale cursus ontwikkeld voortgekomen uít de dagelijkse praktijk, vóór de dagelijkse praktijk in een zorginstelling.

Uit ervaring weten we dat veel verzorgenden in zorginstellingen en in de thuiszorg moeite hebben met de mondverzorging van hun cliënten. Hier is geen sprake van onwil, maar onbekendheid met de mogelijkheden die er zijn om een moeilijke mond te verzorgen. Wie wil nu niet het gevoel hebben van een frisse mond? U kunt in kleine stapjes heel veel bereiken met betrekking tot de mondgezondheid. Uw cliënt eet niet alleen met meer smaak en zonder pijn, maar voelt zich ook beter.

Geïnteresseerd geraakt vraag naar de mogelijkheden voor een ‘in huis’ cursus. De monden van uw bewoners zijn diezelfde dag al schoner! De cursus duurt 2 uur en we gaan uit van minimaal 7 deelnemers/ verzorgenden per dagdeel. 

Een hands-on cursus met veel (beeld)materiaal die de investering dubbel en dwars waard is!

Minicursus Mondzorg bij kwetsbare ouderen

Via www.free-learning.nl kunt u de minicursus Mondzorg volgen (1 accreditatiepunt!). Ga naar de module mondzorg voor een minicursus e-learning over mondzorg bij kwetsbare ouderen.

Voor een complete cursus (theorie en praktijk) neem contact op met ons. Met succes geeft Thuistandarts al jaren een klinische cursus van 2x 2 uur! In de praktijk zien we dat het echt helpt, de mondzorg verbetert met sprongen.

Neem contact op met Thuistandarts voor meer informatie: info@thuistandarts.nl.

Standaardkaarten mondverzorging

Het ivorenkruis biedt geplastificeerde kaarten aan. Deze zijn te bestellen via de webshop: www.ivorenkruis.nl

Zolang de voorraad strekt komen zorg- en verpleeginstellingen in aanmerking voor gratis kaarten. Stuur daarvoor een email aan info@h-ouddemondgezond.nl

Download als pdf de 8 Standaardkaarten Mondverzorging en de leaflet met gebruikstips

Instructiekaarten

Doel van de instructiekaarten van TNO-KNMT is het makkelijker maken van de mondverzorging voor de verzorgenden. Er zijn 10 kaarten voor verschillende situaties. Hier kunt u de TNO-instructiekaarten als pdf downloaden.

Folders

Hier kunt u de praktische folder met tips voor de mondverzorging van kwetsbare ouderen als pdf downloaden. De folder kan voor vrijwilligers van (h)Oud de mond gezond en instellingen (zo lang de voorraad strekt) kosteloos worden aangevraagd bij het Ivoren Kruis. Stuur een e-mail naar info@ivorenkruis.nl

Instructiefilmpjes

  1. Instructiefilmpje poetsen gebit naar aanleiding van TNO mondverzorgingskaarten.
  2. Poetsinstructie bij mensen met dementie
  3. Diabetes en mondhygiene. Filmpje over het belang van een gezonde mond voor cliënten met diabetes. Jong en oud!
  4. Tandvleesontstekingen en hart en vaatziekten. Filmpje over het gevolg van tandvleesontstekingen op ons hart en de vaten. Ouderen en zieken zijn extra gevoelig.
  5. Invloed van mondgezondheid op de algemene gezondheid van (kwetsbare) ouderen door GJ vd Putten. Eyeopener!