Mail ons:

Instellingen voor intensieve zorg

Thuistandarts levert gespecialiseerde mondzorg voor mensen met een verstandelijke beperking. We komen naar de zorginstelling toe met een tandarts en een assistente. Veel bewoners van instellingen met intensieve zorg bezoeken niet regelmatig een tandarts, terwijl dit wel heel belangrijk is voor hun gezondheid.

Gespecialiseerde mondzorg in de eigen omgeving.

Wist u dat problemen in de mond ernstige gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid: zo kan de bloedsuikerspiegel ontregelt raken als uw bewoner diabetes heeft, of uw bewoner kan een longontsteking krijgen, of hart- en vaatziekten.

De opzet van Thuistandarts is gespecialiseerde mondzorg binnen de muren van uw zorginstelling. Als de zorg niet in de instelling kan plaatshebben omdat deze te gecompliceerd is, dan wijken wij uit naar de tandartspraktijk of nemen contact op met de kaakchirurg. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Laagdrempelige mondzorg in uw instelling

Thuistandarts biedt laagdrempelige mondzorg in uw instelling.

  • Uw bewoners kunnen hun eten kauwen, zonder pijn en ontstekingen.
  • Een frisse adem door aandacht voor dagelijkse verzorging van het gebit.
  • Gespecialiseerd personeel, dat screening en verzorging van de mond van bewoners op locatie verzorgt.
  • Een overeenkomst met u als instelling waarin de wederzijds gemaakte afspraken vastliggen.

Thuistandarts werkt volgens vaste protocollen, inachtnemend de richtlijnen voor infectiepreventie zoals deze gelden voor de tandartspraktijk.

Thuistandarts is de werknaam van Stichting Thuistandarts en is een serviceorganisatie voortgekomen uit tandartspraktijk Waterkwartier Zutphen. Thuistandarts organiseert dat er een tandarts bij u in de instelling komt voor controle en verzorging van het gebit van uw bewoners. Wij leveren de mobiele materialen aan de tandarts en verzorgen instructie voor de dagelijkse mondzorg aan uw verzorgenden. Thuistandarts levert u volgens de richtlijnen mondzorg- en behandelplannen voor het zorgdossier.